APFELSTREUSELKUCHEN // APPLE CRUMBLE

So, today's post is going to be in English and German. Scroll down for the English Version.


Heute geht's um meinem Liebsten Apfelstreuselkuchen. Und nicht nur einfach so...Im Rahmen des WORLD BAKING DAY veranstaltet die Liebe Nic vom Blog Luzia Pimpinella ein giveaway bei dem man eine knall-gelbe Kitchen-Aid Küchenmaschine gewinnen kann. What? Yes! Ein Traum! Da bietet es sich doch an euch meinen Apfelstreuselkuchen vorzustellen. Here we go!

Das Rezept:
300g Mehl
200g Butter
100g Zucker
350g Apfelmus
6 Äpfel
1 Ei
1 Päckchen Vanillezucker

Für die Streusel:
200g Butter
275g Mehl
125g Zucker

How-to:
1. Dieser Kuchen wird auf einem Backblech gebacken. Daher braucht ihr ein Backblech, dass ihr einfettet.

2. Mehl, Butter, Zucker, Ei und Vanillezucker zu einem Teig verarbeiten und gut kneten, dann auf dem Backblech verteilen.

3. Die Äpfel schälen, in Scheiben schneiden und in einer Schüssel mit dem Apfelmus vermischen. Dann die Masse auf dem Teig verteilen.

4. Nun zu den Streuseln: Die Butter in einem kleinen Topf schmelzen, dann den Topf vom Herd nehmen und das Mehl und den Zucker einmischen. Die Masse ein bisschen abkühlen lassen und dann zwischen beiden Händen zerbröseln um Streusel zu erzeugen. Am Besten macht ihr das direkt über dem Blech.

5. Den Kuchen bei 175 Grad (Stufe 3 bei einem Gasofen) 45min. backen. Dabei gut aufpassen, so dass die Streusel nicht verbrennen.

Ich hoffe der Kuchen schmeckt euch. Sagt mir doch was ihr denkt :)
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Today is all about my favorite Apple Crumble. A few days ago I stumbled upon the blog Luzia Pimpinella by Nic. Nic is holding a giveaway for a sun yellow Kitchen Aid in exchange for your favorite cake recipe in honor of this year's WORLD BAKING DAY. I know crazy right? I can not miss my chance to join and share my favorite recipe for an Apple Crumble with you. Here we go!

The recipe:
1 cup flour
3/4 cup butter
1/2 cup sugar
1 1/3 cup apple sauce
6 apples
1 egg
2 teaspoons vanilla sugar

For the crumble:
3/4 cup Butter
1 cup flour
1/2 cup sugar

How-to:
1. This apple crumble is prepared on a baking sheet. So you need a baking sheet and you need to spray it with PAM.

2. Mix the flour, butter, sugar, egg, and vanilla sugar and make a dough out of it. After you mixed it all up spread it on the baking sheet. 

3. Peel the apples and cut them into slices. Then mix them into a bowl with the apple sauce. Add the mixture to the dough.

4. Now off to making the crumbles: Melt the butter in a small sauce pan. Take the pan off the stove and mix in the sugar and the flour. After letting the crumbles cool down for a while rub them between your hands to produce the crumble. Best is to do it directly over the baking sheet. 

5. Bake your Crumble at 350F for 45min. Pay attention to the crumbles, so they don't burn.

I hope you like it! Tell me what you think :)

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